Preken en Pamfletten – kerk Noordbroek 1 en 2 juni

Zaterdagavond 1 juni (20.00 uur) en zondagmiddag 2 juni (15.00 uur) is in de kerk van Noordbroek de voorstelling Preken en Pamfletten in het kader van “Veur Aaltied”: een serie voorstellingen t.g.v. het 50-jarig bestaan van de Stichting Oude Groninger Kerken.

Noordbroek, 1812. De inwoners van Noordbroeksterhamrik lijden onder de oorlog: brood is niet meer te krijgen, de belastingen zijn niet op te brengen en hun zonen worden gedwongen te vechten in een oorlog die niet gewonnen kan worden. Velen overleven dit niet. Dominee Ellerus Eppinus probeert Drost Jan Hockingha over te halen iets aan de situatie te doen, maar deze weigert zijn luxe leventje op te geven om zijn dorpsgenoten te helpen. Dan krijgt ook de zoon van de Drost een oproep voor het leger. Wat gaat Hockingha doen om hem te redden? Ondertussen gooit een mysterieuze pamflettenverspreider olie op het vuur.

Kaarten (€ 10,00; donateurs SOGK € 8,00) zijn te reserveren bij Elzaline Schriever: eschriever@ziggo.nl

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.