Pasen – en hoe zien wij onze toekomst?

We zijn onderweg naar Pasen. Voor mij een feest dat gaat over toekomst, dat toekomst biedt en aangeeft dat er een toekomst is voor mens en wereld. Graag zou ik met jullie willen spreken over de betekenis van Pasen. Wat roept een woord als Opstanding of opgestane mensen op?

Ook zou ik graag van jullie weten hoe jullie de toekomst van jullie zelf zien in de wereld zoals deze zich ontwikkelt. In de documentaire van Joris Luyendijk over de financiele wereld kwam de zinsnede voor: ‘de wereld is een jungle’. Dat betekent dat voortdurend de sterksten de zwaksten opeten en dat iedereen ‘of een lunch gebruikt of de lunch zelf is’ m.a.w. of eet of gegeten wordt. Is dat een beeld dat jullie ook hebben? Kunnen we daar wat tegenover stellen of iets aan doen, hoe ervaren we dat op dit moment?

Heeft iedereen overigens de enquete van Jacobine Gelderloos ingevuld? Gaat ook over de toekomst, die van kerk verbonden met het dorp.

Dat lijkt me eigenlijk wel voldoende voor een avond praten. Van harte uitgenodigd, het is al weer de laatste avond van dit seizoen.

ds. Jan Hommes