Gespreksavond 20 februari – donorwet en culturele en religieuze diversiteit

Iedereen wordt van harte uitgenodigd voor de gespreksavond komende dinsdagavond. Graag wil ik beginnen met de nieuwe wetgeving over donor-zijn: is dat nu wat we willen, wie van ons is donor en wie niet? Waarom is deze wetgeving goed of waarin gaat ze de grens over?

Ook wil ik met jullie wel eens nadenken over de culturele en religieuze diversiteit in ons land en kijken of dat in onze regio ook speelt. Hoe gaan we om met andere religies en waarom doen we dat op die manier? Staat de persoon van Jezus als Zoon van God een verdere toenadering in de weg of ligt het meer aan die ander, die zelf allerlei blokkades geeft? Een citaat hieronder:

Welke ontwikkelingen zie je rond de thema’s van culturele en religieuze diversiteit?

“We zien dat mensen zich vaker en heftiger afzetten tegen het ‘onbekende’. Dat maakt hen bang en boos en leidt tot verwijdering. Mensen gaan voor hun eigen belang en voelen zich vooral verbonden aan een eigen groep. De samenleving vraagt echter ook om een gevoel van saamhorigheid en solidariteit, van sterke sociale banden en het gevoel deel uit te maken van de Nederlandse samenleving.”