Overige activiteiten

Seizoen 2017-2018

Er zijn voor het komend seizoen twee gezamenlijke maaltijden gepland:
– op 13 oktober een “Prutjesbuffet”
Ongeveer 30 aanwezigen lieten zich de diverse ‘prutjes’ goed smaken!
– op 19 januari een stamppotbuffet
beide in de leerkamer. Komt allen!

De seniorenkerstviering is op woensdag 13 december.

We hebben geconstateerd dat de inloopmiddagen in de zomer opnieuw goed bezocht zijn. Ze zijn ook erg gezellig en verrassend waar het gaat om ieders inbreng. Die houden we er in. Ze zijn gepland op:
– 30 mei,
– 27 juni en
– 8 augustus

Seizoen 2016-2017

Voor de zomerperiode van 2017 zijn er weer een paar woensdagmiddagen gepland om het goed met elkaar te hebben en de gelegenheid om wat dingen met elkaar te delen. Dat deden we vorig jaar voor het eerst en dat beviel eigenlijk wel heel goed, daarom herhalen we dat nu. Iedereen die dat wil is van harte welkom, voor een kort moment of wat langer, maakt niet uit. Het gaat vooral om de onderlinge ontmoeting. De data zijn: 17 mei, 21 juni en 2 augustus. Het begint om half drie en we eindigen om ongeveer vier uur.

Kerkenpad 2017 Oost-Groningen
Vierentwintig kerken uit de gemeenten Oldambt, Bellingwedde en Menterwolde organiseren op 10 juni a.s. een ‘kerkenpad’. Tijdens dit kerkenpad openen de kerken hun deuren voor het publiek, zodat de gebouwen niet alleen van buiten, maar ook van binnen bewonderd kunnen worden. Van de Woldkerken doet Noordbroek hieraan mee. Het kerkenpad wordt gehouden op zaterdag 10 juni van 10.00 – 16.00 uur, belangstellenden kunnen hun eigen(fiets-)route kiezen aan de hand van de kerkgebouwen die zij willen bezoeken. Zie www.kerkenpadoostgroningen.nl .

Op 21 februari 2017 is een gemeente-avond gepland in de Leerkamer te Schildwolde. Aanvang 20.00 uur – sluiting rond 21.30 uur.
Voor de pauze gaat het over de stand van zaken in de gemeente, erna vertelt ds. Hommes over zijn studiereis naar India.

Ook in het seizoen 2016-2017 zullen er weer twee maaltijd-avonden zijn: vrijdag 30 september 2016 en vrijdag 27 januari 2017. Zet ze alvast in uw agenda!

De kerstviering voor senioren is op dinsdag 13 december 2016.

Seizoen 2015-2016:

In de zomertijd ligt alles een beetje stil. Dat vinden sommigen best jammer en daarom organiseren we op twee woensdagen een koffie/theemiddag met een leuke invulling in de Leerkamer. De bijbelkring is er niet, er wordt niet gezongen, maar op deze manier kunnen we elkaar ontmoeten, wie weet ook met zang en een goed gesprek.  Het gaat om de woensdagen 6 juli en  10 augustus vanaf half drie in de Leerkamer, u allen van harte uitgenodigd en neemt u de mensen mee die dat ook gezellig vinden. Wanneer u iets later wilt komen dan is dat natuurlijk geen probleem; het duurt tot ongeveer half vijf, maar wilt u eerder vertrekken dan is dat ook geen punt.

Stamppotmaaltijd

Gezellig eten met elkaar, lekker een avondje uit en niet hoeven te koken, als je dat wat lijkt geef je dan op bij Alie Alberts 0598 – 421628.
De stamppotavond zal gehouden worden op vrijdag 11 maart 2016 om 18.00 uur in de Leerkamer te Schildwolde.
Opgave graag voor 9 maart 2016!

Dansen in de kerk

Zaterdag 28 november 2015 is het zover! Dans!kerk trekt naar het noorden en wel naar het mooie dorpje Hellum. Om daar in de kerk te komen dansen. Mensen zowel binnen als buiten de gemeente zijn welkom.

logo danskerkEen dansmeditatie duurt ongeveer 1,5 uur. We nodigen je uit om op blote voeten of sokken te komen dansen, het fijne van de kerk is dat er vloerverwarming is. Met mooie muziek en wat kleine opdrachten gaan we samen een dansreis maken. Iedereen danst zijn eigen dans, soms in contact en soms je eigen dans. Net wat goed voelt voor jou.
Wanneer er voldoende deelnemers zijn openen we de middag voor een tweede danssessie. Je kunt je voor 1 sessie inschrijven. Een kaartje in de voorverkoop kost 10 euro en aan de deur 12,50.

De deur is om 10.45 uur open – de eerste sessie begint om 11.00 uur en duurt tot 12.30 uur. De eventuele middagsessie is van 14.30 tot 16.00 uur.

Heb je vragen of wil je je graag opgeven dan kan dat bij
Ds. Geertjan Weesies -­ geertjan.weesies@ziggo.nl Telefoonnummer : 0598-­795 457
of  Ds. Jan Hommes -­ j.hommes@woldkerken.nl Telefoonnummer  : 050-406 2594

samen een maaltijd genieten

in de leerkamer bij de kerk van Schildwolde op
vrijdag 10 oktober 2014 : op het menu staat rijst met vlees en groenten (“prutjes”)
vrijdag 23 januari 2015 – ivm de verbouwing van de leerkamer wordt deze avond verschoven naar maart. De exacte datum volgt.
De kosten voor deze maaltijden bedragen (minimaal) € 5,00. Na aftrek van de kosten voor de maaltijd is wat overblijft bestemd voor Kinderen in de Knel.