Kledinginzameling voor Maxima

Ook dit jaar houdt de diaconie weer een inzamelingsactie voor kledingbank Maxima en wel op zaterdag 22 april.
We doen dat:
– in Schildwolde in de leerkamer (inzameling voor Maxima Hoogezand-Sappemeer)
– in Noordbroek in de hal van Gockingaheem (inzameling voor Maxima Veendam)
We zijn van 14.00 – 16.00 uur aanwezig op beide locaties om uw bijdragen in ontvangst te nemen.

Kijkt u eens goed in uw kledingkast – als dit geschreven wordt is het half februari, maar in de loop van maart is het vast weer tijd om uw winterkleding op te bergen. Komt u kleding tegen die u de hele winter niet heeft gedragen? Waarom zou u het dan nog willen houden? Overweeg er iemand die het niet breed heeft blij mee te maken!

Het gaat bij de inzameling niet alleen om kleding – ook accessoires als sieraden, tassen, schoenen etc. zijn zeer welkom, net als badhanddoeken, beddengoed e.d.

Mocht u niet in staat zijn zaterdagmiddag 22 april langs te komen, neemt u dan contact op met een van de diakenen of stuur een e-mail naar diaconie@woldkerken.nl om een afspraak te maken zodat e.e.a. bij u kan worden opgehaald.

Wat is Kledingbank Maxima (voor minima) in de provincie Groningen?

Maxima is een winkel voor o.a. mensen met een bijstands- of Wajonguitkering. Bezoekers komen met een verwijsbrief van een maatschappelijke instantie, zoals Maatschappelijk Werk, GKB of Humanitas. De winkel wordt gerund door vrijwilligers (vaak uit de doelgroep).

Maximawinkels zijn als een modezaak ingericht met paskamers. Mensen moeten het plezierig vinden om er te winkelen. Er is een koffietafel; iedere bezoeker wordt uitgenodigd om een gratis kopje koffie te drinken.
Aan de koffietafel wordt aandacht gevraagd voor activiteiten die ertoe kunnen bijdragen om mensen een stap verder te brengen (bijv. welke regelingen zijn er voor minima in de gemeente? Het blijkt dat veel potjes niet worden benut).
Maxima is open van maart t/m juni met de voorjaar/zomercollectie; van september t/m januari voor de herfst/ wintercollectie. Men kan twee keer per jaar komen winkelen, per persoon 10 verschillende kledingstukken en een paar schoenen uitzoeken.